Executia lucrarilor de hidroizolatii


Pregatirea stratului suport: indiferent de hidroizolatia care trebuie aplicata trebuie sa fie rezistent si sa nu aiba agregate care se desprind sau straturi neaderente.

Hidroizolatiile aplicate prin vopsire trebuie sa aiba suprafete continue si netede cu scafe si muchii rotunjite. Pentru hidroizolatiile elastice stratul suport este facut din tencuiala din mortar cu suprafata driscuita.

Executia amorsajului se face vopsind stratul suport prin frecare energica cu perii inmuiate in bitum. Aplicarea celui de-al doilea strat se face dupa uscarea primului.

Hidroizolatii aplicate prin vopsire. Straturile de bitum etanseaza prin vopsire si se aplica dupa uscarea stratului de amorsaj.

Aplicarea la rece a celor 3 straturi de bitum taiat se face cu peria, iar la cald, se aplica in doua straturi, cu deosebirea pentru portiunile unde nu se poate utiliza peria e folosit canciocul.

Hidroizolatiile orizontale si verticale din straturi multiple. Aplicarea foilor bitumate se realizeaza dupa uscarea stratului de amorsaj. Dupa derulare si curatare foile se lasa un timp pentru a se indrepta si apoi se croiesc dupa dimensiune.

Lipirea foilor se face prin derularea succesiva a sulurilor peste un strat de mastic fierbinte, turnat cu canciocul pe toata latimea sulului. Celelate straturi se aplica in acelasi mod. Petrecerile straturilor se realizeaza prin decalarea cu jumatate de latime a foilor bitumate.